NEWSLETTER

Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

WYSZUKAJ

Herbata na Wielkanoc. Poznaj limitowaną ofertę Dilmah

2017-04-12 16:47:19

Z herbacianych krzewów rosnących w wyselekcjonowanych plantacjach na Cejlonie, Dilmah do swoich herbat wybiera tylko to, co najlepsze: dwa listki i pączek z każdego krzewu w herbatach czarnych i zielonych oraz same pączki do herbaty białej. Ta tradycyjna i ręczna metoda zbioru gwarantuje najwyższą jakość naparu i niezapomniany smak. Warto wziąć pod uwagę tę wyjątkową cechę herbat Dilmah, wybierając herbatę, którą zechcemy zaserwować najbliższym w wyjątkowe święta Wielkiej Nocy.

Marka Dilmah przygotowuje dla swoich klientów specjalną ofertę. W tym roku jest to Dilmah Premium Tea w opakowaniu 100 torebek + 20% gratis, czyli tradycyjna cejlońska czarna herbata bez dodatków – mówi Anna Pycińska – Dyrektor Marketingu Gourmet Foods, dystrybutora marki Dilmah – Wielkanoc to bardzo wyjątkowe święta w polskiej kulturze, podobnie jak wyjątkowe są rodzinne spotkania przy świątecznym stole. Wszystko co się na nim znajdzie jest przygotowywane z sercem, dlatego zachęcamy konsumentów, aby serwując herbatę, również wybierali tę najwyższej jakości, w pełni wytwarzaną na  Cejlonie, która zachwyci smakiem bliskie nam osoby – dodaje.

Dilmah Premium Tea to najbardziej znany gatunek herbaty. Stanowi kompozycję trzech najbardziej charakterystycznych dla Cejlonu rodzajów herbaty – bazą jest herbata uprawiana na średniej wysokości (600-1200 m n.p.m.), której mocy dodaje domieszka herbaty nizinnej, a delikatności listki z najwyższych partii cejlońskich gór. 

Dobierz herbatę do świątecznych dań

Warto też skorzystać z okazji i zabrać swoich świątecznych gości w świat food pairingu – sztuki łączenia smaków potraw z np.: winem, serami, ale również herbatą, której ogromne zróżnicowanie pozwala na wręcz nieograniczone eksperymentowanie z nowymi smakami.

Smak potraw jajecznych podkreśli herbata jaśminowa albo werbena cytrynowa, kiełbasy – czarna mocna, a sałatek - czarna delikatna wysokogórska – mówi Michał Oszczyk – Manager Centrum Szkoleniowego firmy Gourmet Foods, dystrybutora marki Dilmah – Serwując gościom mazurka albo babkę należy zaproponować herbatę cytrynową, waniliową albo migdałową. Sernik idealnie skomponuje się z herbatą zieloną, Darjeeling albo Assam, a ciasto czekoladowe z naparem mięty i zieloną herbatą z marokańską miętą. Połączenie potrawy z odpowiednio dobraną herbatą idealnie podkreśli jej walory smakowe – dodaje.

Dilmah pierwsza marka na Cejlonie, która nie wysyła surowca w świat, a cały proces wytwarzania, pakowania oraz wysyłania przeniosła na Sri Lankę wpierając miejscową ludność oraz gospodarkę. Obecnie dostępna jest w ponad 100 krajach na świecie. W ofercie znajdują się jej różne odmiany - czarna, czerwona, zielona oraz biała, które są uprawiane w zgodzie z naturą, w górach albo nad oceanem, często w tropikalnym słońcu albo w intensywnym deszczu. Te czynniki mają wpływ na jej niezwykły smak oraz różnorodną barwę – brązową, pomarańczową albo jasno żółtą.

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam:

Na tej stronie są wykorzystywane pliki cookies. Stosujemy je w celach zapewnienia maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszego serwisów.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcejRozumiem

Informujemy zgodnie z RODO iż administratorem baz danych oraz operatorem serwisu CentrumPRasowe.pl jest firma Ads-Center Sp. Zo.o. z siedzibą we Wrocławiu 53-413, Biuro: w Sky Tower Wrocław. przy ul. Gwiaździsta 62, piętro 12 nr lok. 2, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000717286, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej, VI Wydział Gospodarczy KRS, posiadająca NIP: PL8992840746, wysokość kapitału zakładowego i wpłaconego: 10000 PLN.